fredag 12 augusti 2011

Visualize


Blunda en stund, slappna av och föreställ dig en bild av en ljusstråle. Upptäck färgerna i ljusstrålen. Den sträcker sig rakt upp i rymden. Ta tag i den och åk iväg upp med den. Titta ner på jorden. Den är liten som en prick.

Du ser en annan ljusstråle som går ner tillbaka till jorden. Ta tag i den och åk ner till jorden. Du har nu gjort en resa tio år framåt i tiden. Landa utanför ditt hus. Tänk efter hur det ser ut där du bor, hur dörren ser ut, hur fönsterfodren ser ut. Gå in i ditt hus. Ta in hur det ser ut där nu. Gå till ett fönster och titta ut. Ta in alla färger där utanför.

I soffan sitter du som du ser ut om tio år. Tänk efter hur du ser ut. Du har nu fått chansen att prata en stund med dig själv. Fråga dig själv hur du mår. Vad har hänt under de här tio åren? Är det något speciellt som du kommer ihåg som betytt mycket för dig? Vilken situation befinner du dig i nu? Har du nått upp till de mål som du hade tänkt dig? Har du stött på några problem och kan du ge dig själv några råd kring hur du ska kunna tackla dem?

Nu är pratstunden slut med dig själv. Det är dags att gå. Titta tillbaka på ditt äldre jag som sitter i soffan och vinka. Gå ut genom dörren och kom tillbaka långsamt till ditt nuvarande liv. Öppna ögonen.

Inga kommentarer: