söndag 28 oktober 2012

Cykeln såld


Man kan inte ha en fin och bra racercykel ståendes i förrådet. Där gör den ingen nytta. Så nu är den såld. Lite blandade känslor där!

Jag skulle ha varit lite sugen på att testa sub10, alltså att klara Vätternrundan på 10 timmar, men...

Cyklingen tar så mycket tid. Jag kan cykla fyra timmar och få ut ungefär samma sak konditionsmässigt av att springa en timme på motionsspåret. I och för sig sliter inte cyklingen alls mycket på kroppen.

Försöker man leva ett familjeliv och även jobba heltid så känns det som att cyklingen tar mer än den ger. För mig i alla fall.

Cyklingen kan också vara rätt så farlig rent trafikmässigt. Åkte Yngaren runt, ett cykellopp på 15 mil i Nyköping i våras, där en cyklist som åkte i en klunga ramlade och gjorde sig rejält illa. Det var många veckor på sjukhus efteråt.

Vätternrundan tyckte jag var lite snällare vad gäller säkerhet och rakare vägar, men det är klart att faller en kan fler dras med i fallet, speciellt då det är halt av regn och man kan halka i kurvorna.

Man måste lära sig klungcykling innan man ställer upp i Vätternrundan. Jag körde några långpass med cykelklubben här i stan. Det var rätt så trevligt faktiskt. Vi stannade och fikade och hann prata en del på cykelturerna. Vi stack ut vid halvtio och var hemma vid två. Sedan var jag ganska trött! Okej, kanske lite tröttare än efter att ha sprungit en timme...

Den största njutningen hittade jag ändå när jag cyklade ensam, hade lärt känna min cykel, klarade av växlarna och kunde börja slappna av på cykeln. Det blev en liknande meditativ känsla som längdskidåkningen ger.

Nu har jag också lärt mig hitta kring alla småvägar här i trakterna. Körde vilse ett par gånger, men med mobilen i fickan löste det sig alltid. Stack ofta ut kl 8 på söndagarna för att vara hemma vid 12 och då hann jag få lite mer tid med familjen.

Tja, det är väl bara att önska cykeln lycka till på vidare färder. Efter 130 mil åkta med mig kommer den få minst lika mycket mil i däcken under nästa år då den ska åka både Tjejvättern och Vätternrundan.

Go tur!

Inga kommentarer: